Update COVID-19

Als gevolg van de door het kabinet genomen maatregelen is ons restaurant in deze tijd gesloten voor gasten van buitenaf. Het is tot minimaal half november niet mogelijk te reserveren. Aanvragen voor de periode daarna zijn onder voorbehoud van nieuwe maatregelen. Dit geldt dus ook voor de feestdagen in december. Reserveren voor een speciale kerstlunch- of diner is mogelijk, onder voorbehoud en voor maximaal 4 personen per reservering.

Op het hele landgoed gelden alle maatregelen en (dringende) adviezen die op dit moment ook landelijk gelden, zoals vanzelfsprekend het houden van anderhalve meter afstand en thuisblijven bij milde klachten.

Bed & Breakfast is geopend

Het restaurant is wel geopend voor gasten van de Bed & Breakfast. Zij krijgen bij aankomst een eigen tafel voor ontbijt, lunch en diner toegewezen voor de duur van hun verblijf. Het is dus ook nog steeds toegestaan om een boeking te plaatsen voor onze B&B.

Mondkapjes in de openbare ruimtes

In de openbare binnenruimtes, zoals het restaurant, zijn mondkapjes verplicht, tenzij je zit. Groepen zijn niet groter dan vier personen en voor het restaurant geldt een maximum van 30 personen.

Familiebezoek blijft toegestaan

Bezoekers van bewoners blijven welkom, maar met maximaal 2 bezoekers per bewoner per dag. Er wordt in goed onderling overleg met de zorgcoördinatie afgesproken wat de beste mogelijkheden zijn. Er zijn buiten de appartementen voldoende mogelijkheden om op een veilige manier samen te komen. Ook de serre van het restaurant is hierbij als bewonershuiskamer een prima optie.

Rondleiding woonzorg blijft mogelijk

Het aanvragen van een rondleiding blijft gewoon mogelijk, met maximaal 2 personen. Ook hierbij verzoeken wij om een mondkapje mee te nemen.

Samen sterk

Medewerkers van het landgoed werken in “cirkels”. Doordat iedereen in een eigen cirkel werkt proberen we een eventuele uitbraak over het hele landgoed zoveel mogelijk te voorkomen. Daarbij wordt veel getest en worden bewoners met grote regelmaat getemperatuurd.

Door de (gedeeltelijke) sluiting van het restaurant bieden de collega’s van de bediening en de keuken een helpende hand bij de zorgbegeleiding, om daar de werkdruk iets te verlichten.

Bewoners en collega’s worden zoveel mogelijk beschermd door maatregelen zoals afstand houden, kort contact en gebruik van mondkapjes, schorten, spatbrillen, handgel en handschoenen.

Intern wordt iedereen dagelijks op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen op het landgoed en binnen het personeelsbestand en wordt hulp geboden waar nodig.

Coronatest

Er wordt in deze periode tweemaal per week een eigen teststraat opengesteld, waar het personeel getest kan worden.