Zeeland & Geocaching

Tegenwoordig is geocachen meer en meer bekend geworden in Nederland en ook in Zeeland. Op Noord-Beveland zijn er tal van verschillende caches te vinden, zo ook op ons eigen landgoed. Met regelmaat maken vakantiegangers gebruik van onze Bed & Breakfast en gaan er daarna op uit om schatten te zoeken. Maar wat is Geocaching nou precies? En wat heeft Zeeland te bieden op dit gebied? In deze blog wordt ’s werelds grootste schattenjacht eens uitgelegd. Wellicht is het ook iets voor jou!

Nederland in de ban van geocaching

Met het invoeren van een aantal coördinaten begint de zoektocht naar de verborgen schat. Het leuke aan deze vorm van wandelen of fietsen is dat het altijd een verassing is waar je naar op zoek gaat. Om je niet helemaal in het diepe te gooien wordt je door middel van de officiële Geocache App of het GPS- apparaat geholpen met een aantal handige tips. Denk hierbij aan de grootte van de cache, of er attributen nodig zijn om de cache te vinden en staat er vaak een hint weergegeven als het niet lukt om de schat direct te vinden.

Regelmatig hoor ik de reactie; “het is leuk om op pad te gaan met een doel.” Dit is voor mij dan ook de trigger geweest om lid te worden van Geocachend Nederland. Naast het wandelen of fietsen met een doel, kom je af en toe met andere mensen in contact op plekken waar je anders nooit zomaar komt. En dat maakt het wat mij betreft nou juist zo leuk. Op sommige plekken moet je van het wandelpad af of moet je door middel van attributen aan de cache zien te komen. Om de originaliteit aan te geven van de cache kan je aangeven dat het je het een persoonlijke favoriet vindt! Maar wat is precies de bedoeling als je een cache hebt gevonden?

Found it!

Na het vinden van de cache is het de bedoeling om de schat te loggen in je GPS- apparaat of in de App, nadat jouw naam is genoteerd in het logboekje uiteraard. Daarnaast is het de bedoeling om de cache op exact dezelfde plek terug te leggen, zodat anderen ook de mogelijkheid hebben om het te vinden. Je kunt vervolgens aangeven om naar de dichtstbijzijnde schat te wandelen of te fietsen, of zelf een ander coördinaat in te voeren. Hoe meer je er vindt, hoe verslavender het wordt!

Schatten zoeken op Noord-Beveland

Ben je van plan om te gaan geocachen vanuit Geersdijk? Dan begint je zoektocht al op het landgoed! De Multi-Cache bestaat uit een korte ronde van ongeveer vier kilometer die bestaat uit meerdere coördinaten, absoluut de moeite waard. Het is ondertussen al een oude cache, maar nog steeds in trek bij toeristen. Natuurlijk zijn er meer schatten te vinden op het eiland. Zo liggen er traditionals verstopt in Colijnsplaat, Kortgene, Geersdijk en Wissenkerke. Ook is er een leuke ronde bij het waterpark Neeltje Jans met maar liefst negen verschillende caches en één bonus.

Naast het geocachen is dit eiland ook de perfecte plek als je op zoek bent naar de rust. Met veel natuur en mooie plekken is het de ideale vakantiebestemming voor jong en oud.