Geersdijk

Geersdijk is het kleinste dorp op Noord-Beveland. Vanwege de ligging en het intieme karakter, is het een favoriete vakantiebestemming voor rust- en natuurliefhebbers.

Geersdijk heeft niet altijd op de plek gelegen waar het nu ligt. Het oude dorp Geersdijk verdween in de golven tijdens de overstroming van Noord-Beveland in 1532. Pas zo’n anderhalve eeuw later werd het huidige dorp Geersdijk opgebouwd.

Later kreeg het dorp een kleine haven voor het verschepen van landbouwproducten. Ook kon je hier op de veerboot stappen naar Zuid-Beveland. De veerdienst is in 1850 opgeheven. De haven verloor zijn oorspronkelijke functie en is tegenwoordig een vluchthaven.

bron: VVV Zeeland

Noord-Beveland

Noord-Beveland is een voormalig eiland en een streek in de provincie Zeeland. Het eiland is met drie dammen en een brug met het vasteland verbonden.

De gemeente telt 7.308 inwoners (1 januari 2019, bron: CBS) en heeft een oppervlakte van 120,29 km² (waarvan 34,21 km² water). Ten noorden van Noord-Beveland ligt de Oosterschelde, ten zuiden ligt het Veerse Meer. Het eiland is geheel vlak en ligt 1 meter boven zeeniveau. Noord-Beveland is een van de dunstbevolkte gebieden van Nederland.

Bezienswaardigheden

De omgeving biedt talloze bezienswaardigheden. Een van de meest bekende hiervan zijn de Deltawerken. Diverse fietsroutes leiden langs prachtige locaties om te bezichtigen.