Landgoed Rijckholt - Particuliere Woonzorg

Particuliere Woonzorg

Samen blijven wonen
Zorg op maat
Eigen landgoed in prachtig Zeeland

Zelfstandig wonen in de hofjes en villa’s
Wonen met zorg in het landhuis
Wonen met dementie in Huize Valkier

Dorpsgevoel, -uitstraling en -rust
Dagelijks verse maaltijden
Uitgebreid activiteitenaanbod

Wonen op Landgoed Rijckholt

Résidence Woonzorg Landgoed Rijckholt is een woongemeenschap voor ouderen. Het landgoed is een parkachtige buitenplaats van 7 hectare in het pittoreske plaatsje Geersdijk in Zeeland. Door de opstelling van de huizen en villa’s is een soort dorp voor ouderen ontstaan met meerdere faciliteiten. Op het landgoed zijn onder meer een gezellig restaurant, een Bed & Breakfast, vakantiehuisjes en ook een kinderopvang.

Dorpsgevoel

Wonen op het landgoed kan op diverse manieren. Onze opzet is kleinschalig, met meerdere kleine huizen ingebed in een gevarieerde landelijke omgeving, die meer de sfeer van een dorp uitstraalt dan die van een een zorginstelling. Onze bewoners huren hun eigen huis, dit betekent dat wij daar te gast zijn.

Op het landgoed kunt u in alle rust volop genieten van de natuur. Een wandeling langs de vijver, een bezoek aan de schapen- of ezelwei of een rondje door de beeldentuin. En daarna even lekker zonnen op het bankje van ons “dorpsplein”.

Een eigen plekje op het Landgoed

Een huis met een eigen voordeur en een eigen badkamer. U kunt uw huis met uw eigen spullen inrichten. Als bewoner kunt u ook heerlijk op uw eigen veranda of balkon in het zonnetje zitten. In de tuin kunt u naar de kas of door de boomgaard lopen. Het terrein biedt de ruimte en het gevoel van zelfstandigheid. Door de omslotenheid is het ook veilig en geborgen en is er steeds iemand in de buurt.

Wel de lusten, minder de lasten

De gezondheidssituatie en daarmee de zorgbehoefte kan als je ouder wordt heel plotseling veranderen. Meestal is het mogelijk om dan meer zorg binnen te brengen en gewoon in uw eigen appartement te blijven wonen.

Er zijn ook situaties denkbaar (bijv. dementie) dat een hele andere zorg nodig is. Gelukkig kunnen wij dan een passende oplossing op het eigen terrein bieden. Voor echtparen is dit heel plezierig, omdat het mogelijk is om (gedeeltelijk) bij elkaar te blijven, waardoor u als partner wel de lusten, maar minder de lasten heeft van de zorg.

Bovendien vindt u als partner op het landgoed snel mensen die begrijpen wat u meemaakt, omdat zij in een vergelijkbare situatie zijn en het zorgteam besteed ook specifiek aandacht aan partners en familie.

Wat mensen schrijven over Landgoed Rijckholt

Onze villa's en appartementen

In de Villa’s zijn grote appartementen van 100m2 gesitueerd op de begane grond of eerste verdieping, bereikbaar met de lift, met een groot terras of balkon. De appartementen hebben allen hun eigen voordeur en vrij uitzicht. Er is een grote woonkamer met open keuken, een extra kamertje, slaapkamer en badkamer met zowel bad als douche. In sommige appartementen zit een open(gas)haard, in allen is de mogelijkheid een haard te installeren.

Het Landhuis is een groepshuis met 10 appartementen van 50m2. De appartementen zijn 50m2 met een eigen badkamer. Er zijn appartementen op de eerste verdieping met een groot eigen balkon en uitzicht over de vijver of de boomgaard. Het Landhuis heeft twee woonkamers, een woonkeuken en een groot terras, deze worden gemeenschappelijk gebruikt.

De appartementen in het Hofje liggen aan het dorpsplein naast het restaurant. De appartementen zijn 50m2 en hebben een woonkamer, slaapkamer, badkamer en kitchenette. De appartementen zijn gelegen op de begane grond, eerste of tweede verdieping, bereikbaar met de lift en hebben allen een openslaande deur naar terras of balkon. Het biedt prachtige uitzichten, zelfs tot aan de Oosterschelde.

Huize Valkier is een kleinschalige woonvorm voor 8 mensen met een dementie. De appartementen zijn 25m2 met een eigen badkamer. Er zijn twee grote woonkamers met een eigen open haard, veel vrij uitzicht, een terras rondom en een omsloten tuin met kippen en konijnen waar bewoners zelfstandig in kunnen wandelen.

Ons dorp

Het terrein is groot en als een park mooi en ruim opgezet. De gebouwen hebben voornamelijk de klassieke uitstraling van een dorp. Omdat er veel  verschillende gebouwen zijn voor verschillende groepen is het echt kleinschalig wonen.

Verschillende groepen zijn samen zonder last van elkaar te hebben. De paviljoen vorm geeft de mogelijkheid  om te voorzien in de verschillende behoeften. Zoals mensen met een dementie en mensen die geestelijk nog heel vitaal zijn. Door de opbouw van het terrein kunnen bijvoorbeeld echtparen waar 1 van de partners een dementie heeft wel dicht bij elkaar blijven, zonder dat het elkaar te veel stoort.

En mensen die alleen wonen te eenzaam vinden, kunnen een geheel zelfstandig appartement hebben en mensen ontmoeten op loopafstand ( met de rollator) in het restaurant, de kunstkas, de bewegingsruimten, de bibliotheek de filmzaal e.d.

Familie en Vrienden

Op het landgoed is er veel te doen voor alle generaties. De ezels, kippen, pauwen, maar ook de trampoline en skelters hebben een grote aantrekkingskracht op de kleinkinderen. Terwijl de Bed and Breakfast op het terrein een ideale mogelijkheid biedt om het bezoek aan ouders of grootouders te maken tot een weekendje genieten van Zeeland als vakantieplek.

Familie en kennissen kunnen met familiekorting logeren in onze Bed & Breakfast. De B&B wordt ook veel gebruikt voor familie reünies en feesten. In de zomer is het een genot om tijdens een wandelingetje de kinderen van Bed and Breakfast gasten op de trampoline of op de skelters te zien spelen. Landgoed Rijckholt is een plek waar drie generaties zich van jong tot oud thuis voelen.

“Tot de dood ons scheidt”

De gezondheidssituatie en daarmee de zorgbehoefte kan als je ouder wordt heel plotseling veranderen. Meestal is het mogelijk om dan meer zorg binnen te brengen en gewoon in uw eigen appartement te blijven wonen. Er zijn ook situaties denkbaar (bijv. dementie) dat een hele andere zorg nodig is. Gelukkig kunnen wij dan een passende oplossing op het eigen terrein bieden. Voor echtparen is dit heel plezierig, omdat het mogelijk is om (gedeeltelijk) bij elkaar te blijven, waardoor u als partner wel de lusten, maar minder de lasten heeft van de zorg. Bovendien vindt u als partner op het landgoed snel mensen die begrijpen wat u meemaakt, omdat zij in een vergelijkbare situatie zijn en het zorgteam besteed ook specifiek aandacht aan partners en familie.

Zorg op maat

Zelfstandig wonen volgens een afgesproken zorgplan

De zorg wordt geleverd op basis van een samen met u afgesproken zorgplan. Daarnaast zijn er vele services die u kunt afnemen op basis van gebruik. U woont zoveel mogelijk zelfstandig, dat betekent dat u zelf doet, wat u kunt en zelf wilt doen. Is er meer nodig dan leveren wij u thuiszorg, die net zo intensief is als u nodig heeft.

Belangrijk is dat ons uitgangspunt is dat u vanaf Landgoed Rijckholt niet hoeft te verhuizen naar een verpleeghuis of een verzorgingshuis. Deze zorg leveren wij allemaal.

Wij zijn er trots op dat de verschillende zorgvormen en zwaarte op een natuurlijke manier in elkaar overlopen. In de periodieke evaluatie van de zorg spreken wij met u en met de familie door, wat voor u het beste is op dat moment. Als de behoefte aan ouderenzorg na enige tijd verandert, dan is dat geen probleem.

Ook tijdelijk verblijf is bij ons mogelijk (minimaal verblijf 1 maand) dat kan zijn in afwachting van een plaats elders of als revalidatie of herstel.  Alles samengevat leveren wij daarin zorg op maat.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlLandgoed Rijckholt is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering