Woonzorg Landgoed Rijckholt - Activiteiten

Activiteiten

Bij ons staan uw eigen interesses centraal. Van welke muziek houdt u, heeft u affiniteit met koken of meer met (luister)boeken of televisie en film?

Ons streven is om geen groepsgewijs activiteitenprogramma te hebben, maar alle medewerkers hebben, zoals de mensen van de wasserij, de keuken, en het tuinonderhoud, een taak om bewoners bij deze activiteiten te betrekken.

Wij stimuleren bewoners om even binnen te wippen in de wasserij, de keuken, de werkplaats, de massage-en bewegingsruimte en afhankelijk van de behoefte wellicht deel te nemen aan deze specifieke activiteiten.

We proberen onze landelijke omgeving maximaal te betrekken in de activiteiten. Er is een agenda met een aantal vaste activiteiten waar de bewoners aan deel mogen nemen.

Mits het weer het toelaat wordt er dagelijks gewandeld over het landgoed. Verder proberen we goed te kijken naar individuele interesses. Zo hebben we een moestuin voor bewoners die het leuk en lekker vinden hun eigen groenten te kweken, of waar je gewoon naartoe kan wandelen om van de geur en de warmte te genieten.

De dag start altijd met het Nieuwsuurtje waar afhankelijk van de interesses de krant wordt gelezen, een spelletje wordt gedaan en koffie wordt gedronken.

We hebben een bibliotheek, een rustige kamer voor lezers en intellectuelen en in de keuken kan een helpende hand altijd gebruikt worden om de aardappelen te schillen of een appeltaart te maken.

Evenementen

Ook voor mensen buiten het landgoed wordt met regelmaat een evenement georganiseerd. Van een kinderfair, georganiseerd door de kinderopvang, tot muziekoptredens bij het restaurant. Uiteraard zijn ook de bewoners en hun families altijd van harte welkom bij deze grotere evenementen.