ZORGRESIDENTIE LANDGOED RIJCKHOLT samen mooie herinneringen maken

geen wachtlijsten, er is momenteel nog plaats

samen blijven, ook als uw partner geen zorg nodig heeft

de allerbeste zorg wanneer u die nodig heeft

alleen of samen, in een eigen appartement of zorgvilla

Zorg & Service

Zorgresidentie Landgoed Rijckholt is een particuliere zorginstelling in het gezellige Zeeuwse Geersdijk. De prachtige zorgvilla’s vormen samen met de aanwezigheid van een bed & breakfast, een sfeervol huiskamerrestaurant en een kinderopvang een zeer fijne en warme plek met een typische dorpsuitstraling.

De zorgvoorziening biedt verschillende woonvormen voor senioren, zelfstandig of samen, met zorg op maat. Zorgvilla Het Landhuis is als groepshuis voor senioren een gezellig, servicegericht verzorgingshuis. Huize Valkier is speciaal gebouwd en ingericht voor mensen met een zware vorm van dementie. De appartementen in De Hofjes zijn het best te vergelijken met een aanleunwoning. U woont zelfstandig en de zorg komt bij u aan huis. Tot slot zijn er ook ruime, luxe appartementen in de villa’s voor vitale ouderen, die nu nog geen of weinig zorg behoeven.

Er is voor elke situatie een oplossing. Echtparen hoeven niet gedwongen uit elkaar. U kunt op Landgoed Rijckholt gewoon samen blijven!

Wonen met zorg - Landgoed Rijckholt
Wonen met zorg - Landgoed Rijckholt

Ouderenzorg op maat

De zorg wordt geleverd op basis van een onderling afgestemd zorgplan. Als de behoefte na enige tijd verandert, dan is dat geen probleem. In de periodieke evaluatie bespreken wij met u en de familie wat op dat moment voor u het beste is. Er zijn ook situaties denkbaar (bijv. bij toenemende dementie) dat een hele andere vorm van zorg nodig is. Gelukkig kunnen wij dan een passende oplossing op het eigen terrein bieden.

Genieten van rust, vrijheid en natuur

Op het landgoed kunt u in alle rust genieten van de natuur. Een wandeling langs de vijver, een bezoek aan de schapen- of ezelwei of een rondje door de beeldentuin. In het (inloop)atelier wordt geschilderd en geboetseerd en kunnen workshops gevolgd worden. Diverse diensten zoals de kapper, schoonheidsspecialiste en pedicure komen op afspraak aan huis.

Door de aanwezigheid van de bed & breakfast en vakantiehuisjes kunt u de kinderen en kleinkinderen een weekendje of weekje laten logeren. U heeft de gezelligheid van de familie om u heen, maar alle huishoudelijke beslommeringen regelen wij.

Samen blijven – er is altijd een oplossing voorhanden

Voor echtparen zijn er tweepersoonsappartementen om samen te kunnen blijven wonen, ook als u of uw partner niet zorgbehoevend is. Is dit niet meer mogelijk, dan is er ook de mogelijkheid om twee eenpersoonsappartementen naast elkaar of in ieder geval op hetzelfde terrein te nemen. Dit geeft u de mogelijkheid om samen te zijn, zonder de belasting van de zorg.

Bij verslechtering van de situatie maken onze verschillende woonvormen het mogelijk om flexibel in te spelen op de nieuwe zorgbehoefte, zonder dat een verhuizing of een gedwongen scheiding nodig is. U kunt allebei op het landgoed blijven wonen.

Wonen met zorg - Landgoed Rijckholt

Kleinschalig verzorgd wonen zoals u dat wenst

De omgeving is vertrouwd en kleinschalig. De luxe zorgappartementen zijn van alle gemakken voorzien en u kunt uw woonruimte volledig naar wens inrichten. Natuurlijk is ook uw huisdier van harte welkom. In de gemeenschappelijke ruimten, zoals het restaurant of de kunstkas ontmoet u de andere bewoners van ons “dorp”. Zo wisselt u de privacy van uw eigen appartement af met gezellige sociale contacten. De groepshuizen beschikken over gemeenschappelijke woonkamers, waar doorgaans vele leuke activiteiten plaatsvinden.

Ook wanneer de situatie verslechtert blijft de omgeving vertrouwd. De verschillende woonvormen bieden een oplossing voor iedere zorgbehoefte. U kunt dus gewoon op het landgoed blijven wonen en ook zult u dezelfde vriendelijke gezichten van onze zorgmedewerkers blijven zien.

mis niks van de verhalen en het nieuws van het landgoed

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Zorgresidentie Landgoed Rijckholt

Zorgvilla's en appartementen op Landgoed Rijckholt

Wonen met zorg - Zorgvilla's Landgoed Rijckholt

Zelfstandig wonen in een villa

Voor vitale ouderen die zelfstandig willen blijven wonen, met zorg op afroep.

Verzorgd Groepswonen in Het Landhuis

Groepswonen in het Landhuis

Een gezellig particulier alternatief voor het traditionele verzorgingshuis.

Wonen met zorg - Landgoed Rijckholt

Kleinschalig zelfstandig wonen in de Hofjes

Zelfstandig of samen wonen in een eigen appartement, met zorg op afroep.

Zorg bij dementie - Huize Valkier

Intensieve zorg bij dementie in Huize Valkier

Voor mensen met een zware vorm van dementie. Veilig en besloten, maar met veel vrijheid binnen én buiten.

Woonzorg Vliethoeve

Verzorgd wonen met dementie in De Vliethoeve

Een kleinschalig, laagdrempelig, warm en liefdevol onderkomen voor dementerenden met een kleine beurs.

Ter gelegenheid van ons 10-jarig bestaan is er een magazine over Landgoed Rijckholt uitgebracht

Meer lezen over de zorg en services van Landgoed Rijckholt? Download het jubileummagazine

Download Magazine

DOWNLOAD

Stuur een downloadlink naar:

Wonen met zorg - Landgoed Rijckholt