wonenMET ZORGwanneer ú die nodig heeft

Woongemeenschap Landgoed Rijckholt

Diverse woonvormen met of zonder zorg op een prachtig landgoed in Zeeland


Villa appartementen

wonen zonder zorg of met thuiszorg op afroep


✓ eigen balkon of terras
✓ grote woonkamer met open keuken
✓ ideaal voor vitale echtparen die zorg in de buurt willen hebbenWonen met thuiszorg

zelfstandig wonen, vergelijkbaar met aanleunwoningen


✓ alleen of samen in een eigen appartement
✓ kleinschalig wonen
✓ zorg wanneer ú die nodig heeft
✓ geen wachtlijstGroepswonen

24-uurs zorg en service in een particulier verzorgingshuis


✓ servicegericht verzorgingshuis
✓ appartementen met gedeelde woonkamer
✓ eigen bad- en slaapkamer
✓ beschikbaar vanaf najaar 2022Wonen met dementie

kleinschalige dementiezorg met veel persoonlijke aandacht


✓ speciaal ingerichte woonomgeving
✓ veel vrijheid
✓ belevingsgerichte zorg
✓ geen wachtlijst


WELKOM OP LANDGOED RIJCKHOLT

waar jong en oud samen mooie herinneringen maken

Woongemeenschap Landgoed Rijckholt is een unieke particuliere zorgorganisatie in het kleine Zeeuwse Geersdijk, midden in de provincie Zeeland op Noord-Beveland, op een uur rijden van Rotterdam en Breda. Het landgoed is als het ware een klein dorp. Er wonen ouderen die nog zelfstandig wonen en ouderen die al zorg ontvangen, er is een restaurant waar heerlijk gegeten kan worden, een bed & breakfast voor familie en toeristen en een kinderopvang voor kinderen uit de buurt en van personeel.

Iedereen die op het landgoed komt geeft aan dat het een bijzondere plek is. De sfeer is rustig, de mensen zijn lief en aardig en de combinatie van verschillende bedrijven is een heel bijzonder concept. Er is rust en er is levendigheid. U kunt heerlijk wegdromen op een bankje aan de vijver of in de beeldentuin, meedoen aan onze diverse groepsactiviteiten of genieten van een lekker kopje koffie op het terras van het restaurant. En voelt u zich meer op uw gemak in de beslotenheid van uw eigen appartement, dan is dat natuurlijk ook geen probleem.


 • Samen wonen, samen blijven

  Voor echtparen zijn er tweepersoonsappartementen om samen te kunnen blijven wonen. Is dit niet meer mogelijk, dan is er ook de mogelijkheid om binnen het landgoed verschillende appartementen te nemen. Dit geeft u de mogelijkheid om samen te zijn, zonder de belasting van de zorg. Bij verslechtering van de situatie maken onze verschillende woonvormen het mogelijk om flexibel in te spelen op de nieuwe zorgbehoefte, zonder dat een grote verhuizing of een gedwongen scheiding nodig is.
  U kunt allebei op het landgoed blijven wonen.

 • Zorg en service op maat

  De zorg wordt geleverd op basis van een onderling afgestemd zorgplan. Als de behoefte na enige tijd verandert, dan is dat geen probleem. In de periodieke evaluatie bespreken wij met u en uw naasten wat op dat moment voor u het beste is. Er zijn ook situaties denkbaar (bijv. bij toenemende dementie), dat een hele andere vorm van zorg nodig is. Gelukkig kunnen wij dan een passende oplossing op het eigen terrein bieden. U bent op Landgoed Rijckholt van alle gemakken voorzien. De maaltijden worden dagelijks bereid door ons eigen restaurant en diverse diensten zoals de kapper, schoonheidsspecialiste en pedicure komen op afspraak aan huis.

 • Kleinschalig verzorgd wonen zoals u dat wenst

  De omgeving is vertrouwd en kleinschalig. De luxe zorgappartementen zijn van alle gemakken voorzien en u kunt uw woonruimte volledig naar wens inrichten. Natuurlijk is ook uw huisdier van harte welkom. In de gemeenschappelijke ruimten, zoals het restaurant of de kunstkas ontmoet u de andere bewoners. Zo wisselt u de privacy van uw eigen appartement af met gezellige sociale contacten. De groepshuizen beschikken over gemeenschappelijke woonkamers, waar doorgaans vele leuke activiteiten plaatsvinden. Ook wanneer de situatie verslechtert blijft de omgeving vertrouwd. De verschillende woonvormen bieden een oplossing voor iedere zorgbehoefte. U kunt dus gewoon op het landgoed blijven wonen en ook zult u dezelfde vriendelijke gezichten van onze zorgmedewerkers blijven zien.

Wat bewoners en families over ons zeggen

Uitstekende zorg voor mijn bejaarde moeder. Ze voelt zich helemaal thuis en is trots om ons te ontvangen. Dikke pluim voor de verpleging!!

Landgoed Rijckholt is alles wat ze zeggen. De uitstraling en zorg is perfect, wat een heerlijk gevoel geeft voor mij om mijn geliefde familielid uit handen te moeten geven.

Een bijzondere plek om zorg te ontvangen, vanwege de prachtige omgeving en veel buitenruimte. Er heerst een prettige sfeer, met veel persoonlijke aandacht.

Mijn opa en oma hebben in totaal 4 jaar op Landgoed Rijckholt gewoond tot aan hun dood. Ze vonden vooral de mooie plek en persoonlijke aandacht en tijd heel prettig. Voor ons was het altijd een feest om ze te bezoeken, lekker eten in het restaurant en de achterkleinkinderen spelend op de trampoline.

Ter gelegenheid van ons 10-jarig bestaan is er een magazine over Landgoed Rijckholt uitgebracht


Meer lezen over de zorg en services van Landgoed Rijckholt? Bekijk het jubileummagazine