ZORGRESIDENTIE LANDGOED RIJCKHOLT samen mooie herinneringen maken

Maak direct een vrijblijvende afspraak voor een rondleiding

of neem persoonlijk contact op voor meer informatie

Wonen met zorg op Landgoed Rijckholt

Landgoed Rijckholt is gevestigd in het plaatsje Geersdijk in het midden van de provincie Zeeland. Het landgoed biedt een diversiteit aan woonmogelijkheden met particuliere zorg voor ouderen. Naast de woonzorgvoorziening zijn er ook een kinderopvang, een bed & breakfast en een gezellig restaurant.

De huizen en appartementen zijn ingebed in een natuurrijke landelijke omgeving met een typische dorpsuitstraling. Privacy staat bij ons voorop. U woont volledig zelfstandig in uw eigen appartement in een van onze zorgvilla’s of hofjes. Daarnaast krijgt u desgewenst de ondersteuning die u behoeft. U houdt de regie over uw eigen leven.

Zelfstandig wonen met begeleiding

Ook zonder grote zorgbehoefte is het mogelijk om in een van de appartementen op het landgoed te komen wonen. Wanneer alleen u of uw partner zorgbehoevend is, is het mogelijk om samen te blijven. Wij leveren de zorg op de manier die u wenst.

Intensieve zorg bij dementie

Wanneer zelfstandig wonen niet meer gaat, dan is het mogelijk om te verhuizen naar een van onze groepswoningen. Het Landhuis is een goed en gezellig particulier verzorgingshuis met hoogwaardige zorg. In Huize Valkier is plaats voor mensen met een zwaardere vorm van dementie.

Wonen met zorg - Landgoed Rijckholt

Ouderenzorg op maat

De zorg wordt geleverd op basis van een onderling afgestemd zorgplan. Als de behoefte na enige tijd verandert, dan is dat geen probleem. In de periodieke evaluatie bespreken wij met u en de familie wat op dat moment voor u het beste is. Er zijn ook situaties denkbaar (bijv. bij toenemende dementie) dat een hele andere vorm van zorg nodig is. Gelukkig kunnen wij dan een passende oplossing op het eigen terrein bieden.

Genieten van rust, vrijheid en natuur

Op het landgoed kunt u in alle rust genieten van de natuur. Een wandeling langs de vijver, een bezoek aan de schapen- of ezelwei of een rondje door de beeldentuin. In het (inloop)atelier wordt geschilderd en geboetseerd en kunnen workshops gevolgd worden. Diverse diensten zoals de kapper, schoonheidsspecialiste en pedicure komen op afspraak aan huis.

Door de aanwezigheid van de bed & breakfast en vakantiehuisjes kunt u de kinderen en kleinkinderen een weekendje of weekje laten logeren. U heeft de gezelligheid van de familie om u heen, maar alle huishoudelijke beslommeringen regelen wij.

Wonen met zorg - Landgoed Rijckholt
Wonen met zorg - Landgoed Rijckholt

Samen blijven – er is altijd een oplossing voorhanden

Voor echtparen zijn er tweepersoonsappartementen om samen te kunnen blijven wonen. Is dit niet meer mogelijk, dan is er ook de mogelijkheid om twee eenpersoonsappartementen naast elkaar of in ieder geval op hetzelfde terrein te nemen. Dit geeft u de mogelijkheid om samen te zijn, zonder de belasting van de zorg.

Bij verslechtering van de situatie maken onze verschillende woonvormen het mogelijk om flexibel in te spelen op de nieuwe zorgbehoefte, zonder dat een verhuizing of een gedwongen scheiding nodig is. U kunt allebei op het landgoed blijven wonen.

Kleinschalig verzorgd wonen zoals u dat wenst

De omgeving is vertrouwd en kleinschalig. De luxe zorgappartementen zijn van alle gemakken voorzien en u kunt uw woonruimte volledig naar wens inrichten. Natuurlijk is ook uw huisdier van harte welkom. In de gemeenschappelijke ruimten, zoals het restaurant of de kunstkas ontmoet u de andere bewoners van ons “dorp”. Zo wisselt u de privacy van uw eigen appartement af met gezellige sociale contacten. De groepshuizen beschikken over gemeenschappelijke woonkamers, waar doorgaans vele leuke activiteiten plaatsvinden.

mis niks van de verhalen en het nieuws van het landgoed

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Zorgresidentie Landgoed Rijckholt

Zorgvilla's en appartementen op Landgoed Rijckholt

Wonen met zorg - Zorgvilla's Landgoed Rijckholt

Zelfstandig wonen in een villa

Voor vitale ouderen die zelfstandig willen blijven wonen, met zorg op afroep.

Verzorgd Groepswonen in Het Landhuis

Groepswonen in het Landhuis

Een gezellig particulier alternatief voor het traditionele verzorgingshuis.

Wonen met zorg - Landgoed Rijckholt

Kleinschalig zelfstandig wonen in de Hofjes

Zelfstandig of samen wonen in een eigen appartement, met zorg op afroep.

Zorg bij dementie - Huize Valkier

Intensieve zorg bij dementie in Huize Valkier

Voor mensen met een zware vorm van dementie. Veilig en besloten, maar met veel vrijheid binnen én buiten.

Woonzorg Vliethoeve

Verzorgd wonen met dementie in De Vliethoeve

Een kleinschalig, laagdrempelig, warm en liefdevol onderkomen voor dementerenden met een kleine beurs.

Ter gelegenheid van ons 10-jarig bestaan is er een magazine over Landgoed Rijckholt uitgebracht

Meer lezen over de zorg en services van Landgoed Rijckholt? Download het jubileummagazine

Download Magazine

DOWNLOAD

Stuur een downloadlink naar:

Wonen met zorg - Landgoed Rijckholt