wonen MET ZORG wanneer ú die nodig heeft

geen wachtlijsten, er is momenteel nog plaats

samen blijven, ook als uw partner geen zorg nodig heeft

de allerbeste zorg wanneer u die nodig heeft

alleen of samen, in een eigen appartement of zorgvilla

Particuliere woonzorg op maat

Zorgresidentie Landgoed Rijckholt is een particuliere zorgorganisatie in het gezellige Zeeuwse Geersdijk. Er zijn verschillende woonvormen voor senioren waar zorg op maat wordt geleverd, van thuiszorg tot palliatieve zorg. Er is voor elke zorgvraag een oplossing aanwezig. Ook wanneer uw partner geen zorg behoeft kunt u gewoon samen op het landgoed komen (en blijven) wonen.

Zorgvilla Het Landhuis is als groepshuis voor senioren een gezellig, servicegericht verzorgingshuis. Huize Valkier is speciaal gebouwd en ingericht voor mensen met dementie. De appartementen in De Hofjes zijn het best te vergelijken met een aanleunwoning. U woont zelfstandig en de zorg komt bij u aan huis. Tot slot zijn er ook ruime, luxe appartementen in de villa’s voor vitale ouderen, die nu nog geen of weinig zorg behoeven.

Wonen met zorg - Landgoed Rijckholt
Wonen met zorg - Landgoed Rijckholt

Samen blijven – er is altijd een oplossing voorhanden

Voor echtparen zijn er tweepersoonsappartementen om samen te kunnen blijven wonen, ook als u of uw partner niet zorgbehoevend is. Is dit niet meer mogelijk, dan is er ook de mogelijkheid om twee eenpersoonsappartementen naast elkaar of in ieder geval op hetzelfde terrein te nemen. Dit geeft u de mogelijkheid om samen te zijn, zonder de belasting van de zorg.

Bij verslechtering van de situatie maken onze verschillende woonvormen het mogelijk om flexibel in te spelen op de nieuwe zorgbehoefte, zonder dat een verhuizing of een gedwongen scheiding nodig is. U kunt allebei op het landgoed blijven wonen.

Zorg en service op maat

De zorg wordt geleverd op basis van een onderling afgestemd zorgplan. Als de behoefte na enige tijd verandert, dan is dat geen probleem. In de periodieke evaluatie bespreken wij met u en uw naasten wat op dat moment voor u het beste is. Er zijn ook situaties denkbaar (bijv. bij toenemende dementie) dat een hele andere vorm van zorg nodig is. Gelukkig kunnen wij dan een passende oplossing op het eigen terrein bieden.

U bent op Landgoed Rijckholt van alle gemakken voorzien. De maaltijden worden dagelijks bereid door ons eigen restaurant en diverse diensten zoals de kapper, schoonheidsspecialiste en pedicure komen op afspraak aan huis.

Wonen met zorg - Dieren en natuur
Wonen met zorg - Landgoed Rijckholt

Gezelligheid, vrijheid en natuur

Op het landgoed kunt u heerlijk rondlopen en genieten van de natuur. Een wandeling langs de vijver, een bezoek aan de schapen- of ezelwei of een rondje door de beeldentuin.

Naast onze zorgvoorziening zijn er op het landgoed ook een bed & breakfast, vakantiehuisjes, een gezellig restaurant en een kinderopvang aanwezig. Zo kunnen de kinderen en kleinkinderen een weekendje of weekje komen logeren en regelen wij de huishoudelijke beslommeringen.

Kleinschalig verzorgd wonen zoals u dat wenst

De omgeving is vertrouwd en kleinschalig. De luxe zorgappartementen zijn van alle gemakken voorzien en u kunt uw woonruimte volledig naar wens inrichten. Natuurlijk is ook uw huisdier van harte welkom. In de gemeenschappelijke ruimten, zoals het restaurant of de kunstkas ontmoet u de andere bewoners van ons “dorp”. Zo wisselt u de privacy van uw eigen appartement af met gezellige sociale contacten. De groepshuizen beschikken over gemeenschappelijke woonkamers, waar doorgaans vele leuke activiteiten plaatsvinden.

Ook wanneer de situatie verslechtert blijft de omgeving vertrouwd. De verschillende woonvormen bieden een oplossing voor iedere zorgbehoefte. U kunt dus gewoon op het landgoed blijven wonen en ook zult u dezelfde vriendelijke gezichten van onze zorgmedewerkers blijven zien.

Wonen met zorg - Natuur en dieren

Belevingsgerichte zorg bij dementie

Voor dementerende ouderen met geheugenproblemen bieden wij een zeer specifieke woonomgeving. Met name in de beginfase van de dementie kan ons terrein met veel ruimte, de natuur en beestjes, een gevoel van vrijheid geven.

Landgoed Rijckholt biedt een extra goede en kleinschalige zorgvoorziening voor bewoners met geheugenproblemen. Doordat wij de mogelijkheid bieden om zowel zelfstandig als met zorg bij ons te komen wonen, kunnen wij tijdig signaleren wanneer de dementie een grote rol gaat spelen en op basis daarvan handelen.

In een reguliere zorginstelling worden mensen met Alzheimer vaak op een gesloten afdeling opgenomen, waar de deur op slot is. Dat is in die omgeving nodig. Wij proberen juist onze ruimtelijke omgeving te gebruiken om vrijheid en daarmee rust te bieden. Wij vinden daarom de term ‘verpleeghuis‘ vaak ook een vervelende associatie, en hebben liever dat u en/of uw familielid zich thuis voelt.

mis niks van de verhalen en het nieuws van het landgoed

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Zorgresidentie Landgoed Rijckholt

Zorgvilla's en appartementen op Landgoed Rijckholt

Wonen met zorg - Zorgvilla's Landgoed Rijckholt

Zelfstandig wonen in een villa

Voor vitale ouderen die zelfstandig willen blijven wonen, met zorg op afroep.

Verzorgd Groepswonen in Het Landhuis

Groepswonen in het Landhuis

Een gezellig particulier alternatief voor het traditionele verzorgingshuis.

Wonen met zorg - Landgoed Rijckholt

Kleinschalig zelfstandig wonen in de Hofjes

Zelfstandig of samen wonen in een eigen appartement, met zorg op afroep.

Zorg bij dementie - Huize Valkier

Intensieve zorg bij dementie in Huize Valkier

Voor mensen met dementie. Veilig en besloten, maar met veel vrijheid binnen én buiten.

Woonzorg Vliethoeve

Verzorgd wonen met dementie in De Vliethoeve

Een kleinschalig, laagdrempelig, warm en liefdevol onderkomen voor dementerenden met een kleine beurs.

Ter gelegenheid van ons 10-jarig bestaan is er een magazine over Landgoed Rijckholt uitgebracht

Meer lezen over de zorg en services van Landgoed Rijckholt? Bekijk het jubileummagazine

Wonen met zorg - Landgoed Rijckholt