Zorgvillas
Luxe verzorgd wonen in een landelijke omgeving
Op maat afgestemde zorg; u behoudt de regie

Zelfstandig wonen met hoogwaardige zorg en service op maat

Zorgr├ęsidence Landgoed Rijckholt is een woongemeenschap voor senioren in Zeeuwse Geersdijk, op een uur rijden van Rotterdam en Breda. U kunt bij ons zowel zelfstandig als met verzorging wonen. Ook als uw partner intensievere zorg behoeft kunt u gewoon samen blijven. Wij bieden voor elke zorgsituatie een oplossing.

Particuliere zorg voor ouderen

Het landgoed biedt een diversiteit aan woonmogelijkheden met particuliere zorg voor ouderen. De huizen en zorgappartementen zijn ingebed in een natuurrijke landelijke omgeving met een typische dorpsuitstraling. Privacy staat bij ons voorop. U woont volledig zelfstandig in uw eigen appartement in een van onze zorgvilla’s of hofjes. Daarnaast krijgt u desgewenst de ondersteuning die u behoeft. U houdt de regie over uw eigen leven.

Kleinschalig verzorgd wonen

De omgeving is vertrouwd en kleinschalig. De luxe zorgappartementen zijn van alle gemakken voorzien en u kunt uw woonruimte volledig naar wens inrichten. Natuurlijk is ook uw huisdier van harte welkom. In de gemeenschappelijke ruimten, zoals het restaurant of de kunstkas ontmoet u de andere bewoners van ons “dorp”. Zo wisselt u de privacy van uw eigen appartement af met gezellige sociale contacten. De groepshuizen beschikken over gemeenschappelijke woonkamers, waar doorgaans vele leuke activiteiten plaatsvinden.

Woongemeenschap

Op het landgoed kunt u in alle rust genieten van de natuur. Een wandeling langs de vijver, een bezoek aan de schapen- of ezelwei of een rondje door de beeldentuin. In het (inloop)atelier wordt geschilderd en geboetseerd en kunnen workshops gevolgd worden. Diverse diensten zoals de kapper, schoonheidsspecialiste en pedicure komen op afspraak aan huis.

Door de aanwezigheid van een bed & breakfast en vakantiehuisjes kunt u de kinderen en kleinkinderen een weekendje of weekje laten logeren. U heeft de gezelligheid van de familie om u heen, maar alle huishoudelijke beslommeringen regelen wij.

Ouderenzorg op maat

De zorg wordt geleverd op basis van een onderling afgestemd zorgplan. Als de behoefte na enige tijd verandert, dan is dat geen probleem. In de periodieke evaluatie bespreken wij met u en de familie wat op dat moment voor u het beste is. Er zijn ook situaties denkbaar (bijv. bij toenemende dementie) dat een hele andere vorm van zorg nodig is. Gelukkig kunnen wij dan een passende oplossing op het eigen terrein bieden.

Echtparen kunnen samen blijven

Voor echtparen zijn er tweepersoonsappartementen om samen te kunnen blijven wonen. Is dit niet meer mogelijk, dan is er ook de mogelijkheid om twee eenpersoonsappartementen naast elkaar of in ieder geval op hetzelfde terrein te nemen. Dit geeft u de mogelijkheid om samen te zijn, zonder de belasting van de zorg. Bij verslechtering van de situatie maken onze verschillende woonvormen het mogelijk om flexibel in te spelen op de nieuwe zorgbehoefte, zonder dat een verhuizing of een gedwongen scheiding van partners nodig is.

Onze zorgvilla's en appartementen

Wonen met zorg - Zorgvilla's Landgoed Rijckholt

Zelfstandig wonen in een zorgvilla

In de zorgvilla’s zijn grote appartementen van 100 vierkante meter gesitueerd op de begane grond of eerste verdieping. De appartementen zijn bereikbaar met de lift en hebben een groot terras of balkon, een eigen voordeur en vrij uitzicht. Er is een grote woonkamer met open keuken, een extra kamertje, slaapkamer en badkamer met zowel bad als douche. In sommige appartementen zit een open(gas)haard, in allen is de mogelijkheid een haard te installeren.

Verzorgd Groepswonen in Het Landhuis

Groepswonen in het Landhuis

Het Landhuis is een groepshuis met 10 appartementen van 50 vierkante meter, met eigen badkamer. Er zijn appartementen op de eerste verdieping met een groot eigen balkon en uitzicht over de vijver of de boomgaard. Het Landhuis heeft twee woonkamers, een woonkeuken en een groot terras, deze worden gemeenschappelijk gebruikt.

Kleinschalig zelfstandig wonen in de Hofjes

De appartementen in de “Hofjes” liggen aan het dorpsplein naast het restaurant. Ze zijn 50 vierkante meter groot en hebben een woonkamer, slaapkamer, badkamer en een kitchenette. De appartementen zijn gelegen op de begane grond, eerste of tweede verdieping, bereikbaar met de lift en hebben allen een openslaande deur naar terras of balkon. Het biedt prachtige uitzichten, zelfs tot aan de Oosterschelde.

Zorg bij dementie - Huize Valkier

Intensieve zorg bij dementie in Huize Valkier

Huize Valkier is een kleinschalige woonvorm voor 8 mensen met een dementie. De appartementen zijn 25 vierkante meter en hebben een eigen badkamer. Er zijn twee grote woonkamers met een open haard, veel vrij uitzicht, een terras rondom en een omsloten tuin met kippen en konijnen waar bewoners zelfstandig in kunnen wandelen.

Woonzorg Vliethoeve

Verzorgd wonen met een beperkt budget in De Vliethoeve

Onze nieuwste project is De Vliethoeve, een kleinere versie van Landgoed Rijckholt op een kleine kilometer afstand van de overige huizen. Gericht op mensen met een kleine beurs. Aangekocht in 2020, nog niet geopend. Wij houden u via deze website op de hoogte van de vorderingen.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlLandgoed Rijckholt is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering