Het financiële plaatje

Een appartement huren op Landgoed Rijckholt

Wij hebben alleen huurappartementen, geen koop. Een appartement huren bespaart een hoop zorgen. Wij zorgen voor het grote onderhoud, dat is lekker rustig. Alle gemeentelijke belastingen zitten al in de servicekosten, dat scheelt ook weer een hoop administratie. En uw familie wordt niet belast met een huis wat verkocht moet worden.

financiëel

De kosten voor wonen en service zijn afhankelijk van de omvang en ligging van het eigen appartement. Wonen op Landgoed Rijckholt kan al vanaf ongeveer € 2200,- per maand.

Bij dit bedrag zijn o.m. inbegrepen:

huur appartement

verwarming, licht en water

onderhoud

gebruik gemeenschappelijke faciliteiten

maaltijdservice

wasgoedservice

activiteiten

Niet inbegrepen:

zorgkosten (zie zorgindicatie hieronder)

persoonlijke verzorging

telefonie

extra abonnementen

zorgindicatie

Wanneer u beschikt over een indicatie vanuit het CIZ worden de kosten voor de te verlenen zorg vergoed in de vorm van een persoonsgeboden budget. U betaalt dan alleen een inkomensafhankelijke eigen bijdrage. Deze is te berekenen op de website van het CAK: klik hier

Op het landgoed wordt uw zorgvraag samen met u in kaart gebracht. Uw zorgvraag wordt naast het budget gelegd en er wordt gekeken of dit binnen de indicatie past. Zo niet, gaan we met u in overleg en kijken we of het mogelijk is de indicatie te verhogen. Als dit niet mogelijk is dan vragen we u of u de uren dan particulier wilt afnemen of dat u uw zorgvraag aan wilt passen.

samen komen we er wel uit

Heeft u vragen over de kosten van wonen met zorg op Landgoed Rijckholt? Heeft u hulp nodig bij het berekenen van uw eigen bijdrage? Wij begrijpen dat er heel wat komt kijken bij het regelen van de overstap. We staan u graag te woord en helpen u graag een passende oplossing te vinden voor uw situatie.