Genieten van rust, vrijheid en natuur

Op het landgoed lopen tuin, park en natuur in elkaar over. Rond de appartementen van de bewoners bloeien de rozen, hortensia’s en andere struiken in de borders en is er sprake van een tuin. Maar het weidsere uitzicht is op de ezelwei en het bos.

Om van de natuur te genieten zijn er veel wandelpaden, verhard en onverhard. Op de verharde paden, waar je ook heerlijk met je rollator kunt lopen, is geprobeerd om elke honderd meter een bankje te plaatsen. Dat is fijn om even uit te rusten en extra te kunnen genieten van doorkijkjes en uitzichten.

Ook bewoners uit het dorp maken veel gebruik van de wandelmogelijkheden op het terrein. Via het wandelpad, dat vanaf de dorpskern onder langs de dijk loopt met een prachtige essen bezoming, kom je via een bruggetje het terrein op. Daarna langs de watergang met knotwilgen, die is voorzien van een natuurvriendelijke oever als afscheiding, met het daarnaast gelegen landbouwgebied.

Ook in de winter is het genieten van de rijp en witte contouren van de bomen. De herfst biedt de fantastische verkleuring van het bosje en de lente overwelmt je met het uitbundige groen dat overal verschijnt. Er zijn meer dan vijftig tinten groen.

Het Landgoed is historisch een krekengebied. Bij de verschillende overstromingen is Noord-Beveland in tweeën gedeeld. Op deze scheidslijn ligt het Natuurgebied “Landgoed Rijckholt” dat voorkomt op de Landgoederen lijst volgens de NSW (Natuurschoonwet 1928).

Er is een natuurbeheerplan, dat spreekt over: Rietkragen voor de broed van vogels; Poelen en drinkputten ook wel klein historisch water genoemd. Houtwallen en windsingels van populieren en wilgen met veel dood hout, prachtig voor de spechten. Zeeuwse hagen of struweelhagen met veel bloeiende struiken (meidoorn, wilde rozen) met doornen die schuilplaats geven aan vogels. Bosontwikkeling met de bomen genoemd in de boswet (zoals eiken, beuken, wilgen), kleine bosjes en bosranden.

Maak direct een afspraak voor een vrijblijvende rondleiding

of neem persoonlijk contact op voor meer informatie