De Vliethoeve

De Vliethoeve is in het najaar van 2020 door Landgoed Rijckholt overgenomen met het doel om ons unieke zorgconcept verder uit te bouwen.

Het complex ligt op 5 minuten lopen van het “grote” Landgoed Rijckholt en het is de bedoeling dat er in de komende tijd dusdanig wordt verbouwd en heringericht, zodat ook hier een fijne, vertrouwde omgeving ontstaat. Kortom: een kleine versie van het huidige Landgoed Rijckholt. Een soort dorpje waar altijd wat te doen is.

Lieve mensen,

Landgoed Rijckholt heeft besloten de Vliethoeve te kopen. Wij willen daar, in samenspraak met de overheden en de omgeving, ons unieke zorgconcept uitbouwen. Landgoed Rijckholt bestaat nu 15 jaar en is door de diversiteit van functies een fijne plek geworden. 

Wat er nu op Landgoed Rijckholt gerealiseerd is, is uniek. Het is een soort dorpje waar altijd wat te doen is door de aanwezigheid van een restaurant, een B&B en een kinderopvang. Met name de enorme buitenruimte, 7ha natuur en toch een beschermde omgeving is heerlijk. Daardoor heeft deze omgeving voor mensen, die niet naar een verpleeghuis willen, een grote meerwaarde. Ook echtparen, waarvan er eentje zorg nodig heeft, kunnen samen blijven wonen.

Op de Vliethoeve moeten de gebouwen natuurlijk aangepast worden. Maar ook daar is het mogelijk om een hofje met bescherming en groepshuizen te realiseren. Dit project willen wij meer richten op de kleine beurs. Zodat ook de mensen met huurtoeslag hier terecht kunnen.

Evenals op Landgoed Rijckholt willen wij ons ook op de Vliethoeve richten op meerdere doelgroepen. Voor de levendigheid en gezelligheid. Dus we kijken mede naar: toerisme, beschermd wonen voor mensen met een beperking en begeleid wonen. Wij willen dat graag in samenwerking met andere organisaties doen. Wij zien een reële mogelijkheid om delen van de Vliethoeve te verhuren of in medegebruik te hebben met andere organisaties.

Het bestemmingsplan van de Vliethoeve voorziet al in een deel van onze plannen. Direct na de overdracht van het pand eind september 2020 zullen wij alle medewerkers, bewoners en familieleden uitnodigen voor een borrel op de Vliethoeve. 

U kunt dan met eigen ogen zien hoe het er uit ziet. 

Hiervoor volgt nog een aparte uitnodiging. Er is veel buitenruimte en mogelijkheid tot afstand, we zullen alle Corona leefregels in acht nemen en er toch een gezellig moment van maken.

namens Landgoed Rijckholt,

Kim Lustermans-Bakker en Rob Bakker